בלוגfacebook צור קשר רשימת מוצרים מתכונים בית קפה כתבו עלינו קצת היסטוריה חנות התבלינים שלי
תבלינים סולימה
סולימה,חנות התבלים שלי
קטניות, אורז יסמין
אורז יסמין
הכוונה לאורז תאילנדי לבן שעבר
שיוף (הורדת שכבת הסובין העוטפת
את הגרגרים). תהליך השיוף מעניק לאורז
מראה לבן-מבריק. הוא בעל גרעין ארוך
והוא אינו דביק יחסית, שכן אורז ארוך
גרעין מכיל פחות עמילן מהסוגים קצרי
הגרעין. נחשב יחסית לבעל אורך חיי מדף
ארוכים (עד שנה).
זמן בישול מומלץ- 15 דקות
קטניות, אורז בר
אורז בר
עשיר בחלבון, עשיר בויטמינים ומינרלים,
עשיר בסיבים תזונתיים, דל קלוריות
(65 קלוריות בלבד לחצי כוס אורז
בר מבושל) ערכו הגלוקימי נמוך.
אורז הבר גדל בקנדה באגמי מים מתוקים,
טהורים ובסביבה נקייה מזיהום אויר.
הוא מוצר טבעי לחלוטין נקי מחומרי הדברה,
דשנים, וקוטלי עשבים. האורז גדל בעונת
הקיץ ונקצר בשיאו. את האורז מעבדים
קולים ואורזים בתהליך המבטיח שמירה על
איכויותיו התזונתיות לאורך זמן.
אורז הבר מזין ועשיר באנרגיה. הוא מאפשר
לך לאכול נכון ,לשמור על המשקל, ויחד עם
זאת ליהנות מטעמה של ארוחה נפלאה.
קטניות, אורז בסמטי
אורז בסמטי
אורז בסמטי נבדל, בין השאר, מזני אורז
אחרים, ביחס בין העמילוז לעמילופקטין.
יחס זה גבוה במיוחד באורז בסמטי.
עמילוז הוא רב סוכר הבנוי בצורת שרשרת
ארוכה ללא הסתעפויות. העמילופקטין, בנוי
מאותן יחידות מבנה, הערוכות כשרשרת
ארוכה ומסתעפת. להבדל מבני זה
משמעות עצומה, הן בבישול והן בתהליך
העיכול, ובתחושת השובע המוקנית מאותה
כמות של אורז. עמילוז מסוגל לקשור אליו
יותר מולקולות מים. כתוצאה, מותיר
בישולו, גרגרים יבשים ולא דביקים,
הנפרדים היטב זה מזה. משך הבישול
שלו, קצר יותר.
בהיותו בנוי שרשרת בלתי מתפצלת,
הרי ששטח המגע שלו עם מיצי העיכול קטן
יותר, ועל כן, משך העיכול והפרוק שלו לחד
סוכרים ממושך יותר. שחרור הדרגתי זה
מווסת את רמת הסוכר בדם, ושומר עליה
קבועה ויציבה ללא תנודות חדות. כמות
סוכר יציבה בדם, אינה מעוררת את
הלבלב להפריש אינסולין, ומעניקה
תחושת שובע לזמן ממושך יותר.
קטניות, אורז עגול
אורז עגול
אורז עגול יותר דביק מהאורז הארוך
אך החלק הפנימי נישאר קשיח יותר
מהחלק החיצוני. מכינים ממנו את
המאכל הלאומי של איטליה - הריזוטו.
מתאים לבישולים רבים כמו הסושי
היפני, ממולאים, מנות אחרונות ועוד
קטניות, אורז מלא עגול
אורז מלא עגול
אורז עגול מלא הוא הקטן מבין סוגי
האורז, בישול מדויק שלו כמעט שלא
יגדיל את נפח הגרגרים. הם יקבלו
מרקם לעיס וקפיצי, ללא תחושה
עמילנית, ערבוב הגרגרים בשמן זית,
לאחר הבישול, יהפוך את האורז למאכל
שמזכיר קוויאר
קטניות, אורז מלא
אורז מלא
אורז מלא עשיר יותר במנגן מאשר אורז
לבן, תכולת המנגן בכוס אורז מלא שווה
לכ88% מהצריכה היומית המומלצת.
מנגן נדרש למערכת חיסון בריאה,
לתקינות מערכת העצבים ולשמירה על
רמת הורמוני מין תקינה, אורז מלא עשיר
יותר בסיבים תזונתיים וסלניום. נוטריינטים
אלו הם בעלי תפקיד חשוב במניעת סרטן
המעי. השומנים שבאורז המלא מסייעים
להורדת רמת הכולסטרול בדם
אורז מלא (אורז חום) הוא בעל אורך חיי
מדף קצרים יותר מאשר אורז לבן, משום
שמן האורז הלבן מוציאים את השומנים
שגורמים לגרגר האורז להתחמצן בקלות.
קטניות, גריסי פנינה
גריסי פנינה
מתקבלות לאחר הרחקת קליפת גרגרי
השעורה. הן בעצם שעורה מלוטשת.
אולם, תהליך זה גורע מכמות החלבון
שבגרגרים (שכן חלק גדול מהחלבון מצוי
בקליפת הגרגר) וגם מעלה מעט את
האינדקס הגליקמי. אך עדיין, האינדקס
הגליקמי של גריסי הפנינה הוא נמוך.
משמשות להסמכת מרקים וכבסיס
לדייסות בריאות.
קטניות, אורז פרסי
אורז פרסי
אורז ארוך, לבן, עם ניחוח עדין ומיוחד,
מתבשל אחד אחד. זן מיוחד זה צומח
באיטיות ומפתח ניחוח טבעי כבר בשדות
הגידול שלו, לכן יש רק יבול אחד בשנה
בהשוואה לזנים אחרים שמגיעים ל- 5
יבולים בשנתיים. במשך שנים נחשב
בפרס כאורז האיכותי ביותר ומכאן כינויו
"אורז פרסי".
אורז פרסי מתנפח מעט בעת הבישול.
קטניות, אורז צבעוני מעורב
אורז צבעוני מעורב
אורז הפרא הוא תערובת של אורז חום,
אורז אדום, אורז שחור קצר ואורז בר.
כולם סוגי אורז מלא, מלבד אורז הבר
(שהוא שחור, ארוך ודק), שאיננו אורז
כלל - כי אם קיטניה. ערכיו התזונתיים הוא
כמו של כל אורז מלא קבוצת ויטמיני B
בעיקר, ויטמינים נוספים וסיבים תזונתיים.
הבישול ביחס של 3-2.5 כוסות מים
לכל כוס אורז
קטניות, כוסמת
כוסמת
הכוסמת איננה דגן אלא גרעיני עשב
(או: נבטים). מאחר ונהוג לבשל אותה
כמו דגנים, אז היא מסווגת עם הדגנים.
תכולתה: 13% חלבון, מינרלים כגון
אשלגן, סידן, מגנזיום ואבץ היא אינה
מכילה גלוטן .הכוסמת בעלת אינדקס
גליקמי בינוני.
(אינדקס גליקמי הוא מדד לקצב העיכול
והספיגה של הסוכרים מהמזון).
קטניות, בורגול עבה
בורגול עבה
סוג של חיטה מלאה וטחונה. עשיר בסובין,
פחמימות, וויטמין B, ברזל, נתרן, תאית
ומגנזיום. מסיע לבריאות הכללית, ובמיוחד
לסובלים מקשיים במערכת העיכול.
אכילת מנה של דייסת בורגול בחלב פעם
ביום, משלימה את מנת החלבון המלאה
הדרושה לגוף.
קטניות, בורגול דק
בורגול דק
סוג של חיטה מלאה וטחונה. עשיר בסובין,
פחמימות, וויטמין B, ברזל, נתרן, תאית
ומגנזיום. מסיע לבריאות הכללית, ובמיוחד
לסובלים מקשיים במערכת העיכול.
אכילת מנה של דייסת בורגול בחלב פעם
ביום, משלימה את מנת החלבון המלאה
הדרושה לגוף.
קטניות, חומוס הדס
חומוס הדס
החומוס הוא אחת הקטניות הקלות יותר
לעיכול (יחסית לשעועית ופול, למשל).
הוא מספק סיבים תזונתיים מסיסים,
ויטמינים מקבוצת B, כמו פולת,
וויטמין C. החומוס הוא מקור טוב
גם למינרלים סידן, מגנזיום ואשלגן
ומספק כמעט פי-שניים מכמות הברזל,
יחסית לקטניות אחרות.
כמו כל הקטניות גם לחומוס תכולה
גבוהה יחסית של חלבונים (17 עד
23 אחוזים) ופחמימות (כ-60 אחוזים).
אחוז השומן בחומוס היבש נמוך יחסית
4 עד 5 אחוזים. ב-100 גרם גרגרי חומוס
מבושלים יש בסך הכל 164 קלוריות,
מתוכם 2.4% שומן (חומוס כמעט משלש
את נפחו לאחר הבישול).
קטניות, מאש
מאש
המאש שייך למשפחת הקטניות, הקטניות
עשירות בחלבונים יותר מכל מזון צמחי
אחר (כ-25% חלבון), הן דלות יחסית
בשומן, מכילות פחמימות מורכבות
שמתפרקות ונספגות אל הדם בקצב איטי
ולכן תורמות לתחושת השובע. עשירות
בסיבים תזונתיים, מכילות מנה נאה
של סידן וברזל ,מינרלים שבדרך כלל
נמצאים במזונות מהחי, ולכן הן מהוות
מזון מומלץ מאוד לכלל האנשים
ולצמחונים בפרט.
קטניות, חיטה
חיטה
הדגן העיקרי במערב. טעמה מתוק ומלוח
ועפ"י הרפואה הסינית מייחסת מזינה את
הקשר בין הגוף והנפש. העמילן הוא
המרכיב העיקרי בגרגר החיטה. בנבט
בחיטה מצויים רכיבי התזונה המזינים:
חלבונים, שמנים טבעיים, ויטמינים מקבוצת B
מינרלים בעיקר ברזל, סידן, מגנזיום וזרחן.
הסובין מכיל סיבים תזונתיים.
החיטה מכילה חלבון הבשם גלוטן המהווה
85% ממכלול חלבוני החיטה ומעניק לבצק
את תכונותיו האלסטיות. יש אנשים הרגישים
לגלוטן ועלולים לפתח תופעות אלרגיות,
שלשולים, נפיחות ובעיות נוספות במערכת
העיכול. לאנשים אלו ההמלצה להימנע
מלאכול את קמח החיטה ולעבור לקמחים
שאינם מכילים גלוטן. החיטה המלאה
מרגיעה, ממקדת חשיבה, מחזקת את
מערכת, העצבים, מעודדת גדילה
ומחזקת באופן כללי. ניתן להשתמש בנבט
החיטה בפשטידות, מרקים, סלטים
וכציפוי ל"שניצלים
קטניות, עדשים ירוקים
עדשים ירוקים
עדשים אדומים, ירוקים ושחורים: דלות
בשומן ועשירות מאוד בחלבון. מכילות
ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, מינרלים,
ויטמינים ותאית. מסיעות להורדת
הכולסטרול, לחץ הדם והסיכוי למחלות לב.
ערכן התזונתי רב ועל כן הן מומלצות
בפרט לתזונת ילדים רזים וחולים או
למחלימים ממחלות. מסייעות לסובלים
מחוסר דם (אנמיה), ומבעיות במערכת
העיכול.
קטניות, עדשים אדומים
עדשים אדומים
עדשים אדומים, ירוקים ושחורים: דלות
בשומן ועשירות מאוד בחלבון. מכילות
ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, מינרלים,
ויטמינים ותאית. מסיעות להורדת
הכולסטרול, לחץ הדם והסיכוי למחלות לב.
ערכן התזונתי רב ועל כן הן מומלצות
בפרט לתזונת ילדים רזים וחולים או
למחלימים ממחלות. מסייעות לסובלים
מחוסר דם (אנמיה), ומבעיות במערכת
העיכול.
קטניות, חומוס לבן גדול
חומוס לבן גדול
החומוס הוא אחת הקטניות הקלות יותר
לעיכול (יחסית לשעועית ופול, למשל).
הוא מספק סיבים תזונתיים מסיסים,
ויטמינים מקבוצת B, כמו פולת,
וויטמין C. החומוס הוא מקור טוב
גם למינרלים סידן, מגנזיום ואשלגן
ומספק כמעט פי-שניים מכמות הברזל,
יחסית לקטניות אחרות.
כמו כל הקטניות גם לחומוס תכולה
גבוהה יחסית של חלבונים (17 עד
23 אחוזים) ופחמימות (כ-60 אחוזים).
אחוז השומן בחומוס היבש נמוך יחסית
4 עד 5 אחוזים. ב-100 גרם גרגרי חומוס
מבושלים יש בסך הכל 164 קלוריות,
מתוכם 2.4% שומן (חומוס כמעט משלש
את נפחו לאחר הבישול).
קטניות, פול מצרי
פול מיצרי
בעל תכונות מרגיעות על אף הדעה
הרווחת כי הוא קשה לעיכול ומכביד.
לאחר השרייתו במים ובישולו מאבד הפול
את כל מגרעותיו ושוב הוא מצוין וכשיר
לאכילה. פול שבושל היטב עם שום ולימון
משמש במזרח כמאכל נגד שלשול.
ירק זה עשיר אמנם בחלבונים והוא בעל
ערך קלורי רב, אך כאשר הצמח ירוק,
הוא עלול לעורר אצל אנשים רבים, הלוקים
בחוסר חלקי או מלא של האנזים G6PD,
תגובות אלרגיות קשות של המוליזה - הרס
מהיר של כדוריות הדם האדומות. תופעה
תורשתית זו נפוצה בעיקר בקרב בני העדה
הכורדית וילדים
קטניות, פול ירוק
פול ירוק
בעל תכונות מרגיעות על אף הדעה
הרווחת כי הוא קשה לעיכול ומכביד.
לאחר השרייתו במים ובישולו מאבד הפול
את כל מגרעותיו ושוב הוא מצוין וכשיר
לאכילה. פול שבושל היטב עם שום ולימון
משמש במזרח כמאכל נגד שלשול.
ירק זה עשיר אמנם בחלבונים והוא בעל
ערך קלורי רב, אך כאשר הצמח ירוק,
הוא עלול לעורר אצל אנשים רבים, הלוקים
בחוסר חלקי או מלא של האנזים G6PD,
תגובות אלרגיות קשות של המוליזה - הרס
מהיר של כדוריות הדם האדומות. תופעה
תורשתית זו נפוצה בעיקר בקרב בני העדה
הכורדית וילדים
קטניות, עדשים שחורים
עדשים שחורים
עדשים אדומים, ירוקים ושחורים: דלות
בשומן ועשירות מאוד בחלבון. מכילות
ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, מינרלים,
ויטמינים ותאית. מסיעות להורדת
הכולסטרול, לחץ הדם והסיכוי למחלות לב.
ערכן התזונתי רב ועל כן הן מומלצות
בפרט לתזונת ילדים רזים וחולים או
למחלימים ממחלות. מסייעות לסובלים
מחוסר דם (אנמיה), ומבעיות במערכת
העיכול.
קטניות, פולי סויה
פולי סויה
הסויה היא מקור לחלבון מלא (כלומר,
מכיל את כל החומצות אמינו החיוניות) וזו
הסיבה שממליצים לצמחונים ולטבעונים
לצרוך סויה.
פולי הסויה מכילים 40% (מהמשקל היבש)
חלבון, 20% שמן, וסיבים תזונתיים מסיסים
במים בכמות גדולה יחסית (20%). בגלל
כמות החלבון הגבוהה האצורה בו, משמשת
הסויה כתחליף לחלבון מן החי. למעשה זו
כמות החלבון הגבוהה ביותר מבכל יבול אחר.
קטניות, קוואקר עבה
קוואקר עבה
שיבולת שועל-קוואקר: עשיר במינראלים
רבים ובויטמינים A, E, ו-B. מפחית
כולסטרול. מתאים במיוחד אחרי לידה
לחיזוק הגוף וייצור חלב בקרב מיניקות.
יעיל לטיפול באסטמה, עייפות כרונית,
תשישות פיזית, נדודי שינה ודיכאון.
יעיל לחיזוק הלב, מחלות עור, דלקות
מפרקים. יעיל למניעת עצירות, טיפול
במעי רגיז, נפיחות, כאבי בטן והצטברות
גזים. יעיל נגד שלשול בתוספת קקאו
וקינמון. מצוין לטיפול בציפורנים סדוקות
ולא יפות.
קטניות, קוואקר דק
קוואקר דק
שיבולת שועל-קוואקר: עשיר במינראלים
רבים ובויטמינים A, E, ו-B. מפחית
כולסטרול. מתאים במיוחד אחרי לידה
לחיזוק הגוף וייצור חלב בקרב מיניקות.
יעיל לטיפול באסטמה, עייפות כרונית,
תשישות פיזית, נדודי שינה ודיכאון.
יעיל לחיזוק הלב, מחלות עור, דלקות
מפרקים. יעיל למניעת עצירות, טיפול
במעי רגיז, נפיחות, כאבי בטן והצטברות
גזים. יעיל נגד שלשול בתוספת קקאו
וקינמון. מצוין לטיפול בציפורנים סדוקות
ולא יפות.
קטניות, קוסקוס
קוסקוס
הקוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מסורתי,
העשוי גרגרי סולת העוברים התפחה על ידי
מים בתהליך של אידוי. סוגי קוסקוס שונים
נבדלים בגודל גרגרי הסולת (דק, בינוני
ועבה) אותו קובעים בעזרת מסננות
מתאימות ובסוג התבלון של גרגרי הסולת
בתהליך האידוי עצמו, או בסופו.
קטניות, קינואה אדומה
קינואה אדומה
צמח חד שנתי הגדל באיזור הרי האנדים
בדרום אמריקה. הקינואה נחשבת לדגן
בגלל צורת הבישול שלה שדומה לשאר
הדגנים, אבל היא לא באמת דגן.
תכולתה: כמות גבוהה של חלבון
17.9% מהקלוריות ומאזן חומצות אמינו
קרוב לאידיאלי. היא עשירה במיוחד
בליזין, מתיונין וציסטין. עשירה בסידן,
מגנזיום וברזל עשירה בויטמינים: E, B1
, B2 נטולת גלוטן
הקינואה קלה לבישול ולעיכול. חשוב
לשטוף אותה היטב לפני הבישול, כדי
להסיר את המרירות העוטפת את
הגרגרים. ניתן להוסיף אותה לסלטים,
תבשילים שונים ואף ניתן לאכול אותה
גם כדייסה.
הקינואה בעלת אינדקס גליקמי בינוני.
קטניות, קינואה
קינואה
צמח חד שנתי הגדל באיזור הרי האנדים
בדרום אמריקה. הקינואה נחשבת לדגן
בגלל צורת הבישול שלה שדומה לשאר
הדגנים, אבל היא לא באמת דגן.
תכולתה: כמות גבוהה של חלבון
17.9% מהקלוריות ומאזן חומצות אמינו
קרוב לאידיאלי. היא עשירה במיוחד
בליזין, מתיונין וציסטין. עשירה בסידן,
מגנזיום וברזל עשירה בויטמינים: E, B1
, B2 נטולת גלוטן
הקינואה קלה לבישול ולעיכול. חשוב
לשטוף אותה היטב לפני הבישול, כדי
להסיר את המרירות העוטפת את
הגרגרים. ניתן להוסיף אותה לסלטים,
תבשילים שונים ואף ניתן לאכול אותה
גם כדייסה.
הקינואה בעלת אינדקס גליקמי בינוני.
קטניות, שעועית-לוביה
שעועית לוביה
מקור מצוין לסידן, חומצה פולית
ויטמין A חלבון תאית ופחממות
קטניות, שעועית שחורה
שעועית שחורה
השעועית היא קטניה העשירה בחלבון ובסידן. שעועית בנוסף עשירה בסיבים
תזונתיים התורמים להורדת רמות כולסטרול ואיזון הסוכר בדם. רמה מרשימה של מגנזיום, שמרפה את שרירי כלי הדם ומאפשר לשפר את הזרימה שלהם. הרבה פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, שנספגות לאט ויוצרות רמה גבוהה של שובע. אכילת שעועית תורמת למניעת מחלות לב אכילת שעועית מסייעת בהשמדת תאים סרטניים. צריכת שעועית חיונית להורדת לחץ דם. בשנים האחרונות מתרבים המחקרים המצביעים על קטניות כתורמות לאריכות ימים, ויש אפילו המגדירים אותם כמזון "אנטי-אייג'ינג", בעיקר בשל העובדה שהרבה מהאוכלוסיות של בני מאה פלוס חיים באזורים שצורכים הרבה קטניות. למשל, מחקר שעקב אחר בני 70 ומעלה הראה ירידה של שבעה עד שמונה אחוזים בתמותה בקרב אנשים שצרכו 20 גרם קטניות ביום, בהשוואה לקבוצות שצרכו מזונות אחרים. ע"פ הרפואה הסינית שעועית לבנה היא מזון המחזק את היין בגוף ומזון המקרר את הגוף שעועית לבנה חשובה במיוחד לחיזוק הכבד והריאות בשעועית הלבנה יש הכי מעט שומן (למרות שכל הקטניות דלות בשומן) והכי הרבה אשלגן,
קטניות, שעועית אדומה
שעועית אדומה
השעועית היא קטניה העשירה בחלבון ובסידן. שעועית בנוסף עשירה בסיבים
תזונתיים התורמים להורדת רמות כולסטרול ואיזון הסוכר בדם. רמה מרשימה של מגנזיום, שמרפה את שרירי כלי הדם ומאפשר לשפר את הזרימה שלהם. הרבה פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, שנספגות לאט ויוצרות רמה גבוהה של שובע. אכילת שעועית תורמת למניעת מחלות לב אכילת שעועית מסייעת בהשמדת תאים סרטניים. צריכת שעועית חיונית להורדת לחץ דם. בשנים האחרונות מתרבים המחקרים המצביעים על קטניות כתורמות לאריכות ימים, ויש אפילו המגדירים אותם כמזון "אנטי-אייג'ינג", בעיקר בשל העובדה שהרבה מהאוכלוסיות של בני מאה פלוס חיים באזורים שצורכים הרבה קטניות. למשל, מחקר שעקב אחר בני 70 ומעלה הראה ירידה של שבעה עד שמונה אחוזים בתמותה בקרב אנשים שצרכו 20 גרם קטניות ביום, בהשוואה לקבוצות שצרכו מזונות אחרים. ע"פ הרפואה הסינית שעועית לבנה היא מזון המחזק את היין בגוף ומזון המקרר את הגוף שעועית לבנה חשובה במיוחד לחיזוק הכבד והריאות בשעועית הלבנה יש הכי מעט שומן (למרות שכל הקטניות דלות בשומן) והכי הרבה אשלגן,
קטניות, שעועית אזוקי
שעועית אזוקי
עשירה בברזל ובחלבון מן הטבע ויחסית קלה לעיכול.
בשילוב עם דלועים, האזוקי מסייעת באיזון רמות הסוכר בגוף ובהפחתת התשוקה למתוקים. מסייעת בחימום הגוף, העלאת האנרגיה, ומשום כך היא אידיאלית לעונת החורף.
קטניות, שעועית ארגנטנאית
שעועית ארגנטנאית
השעועית היא קטניה העשירה בחלבון ובסידן. שעועית בנוסף עשירה בסיבים
תזונתיים התורמים להורדת רמות
כולסטרול ואיזון הסוכר בדם. רמה מרשימה של מגנזיום, שמרפה את שרירי כלי הדם ומאפשר לשפר את הזרימה שלהם. הרבה פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, שנספגות לאט ויוצרות רמה גבוהה של שובע. אכילת שעועית תורמת למניעת מחלות לב אכילת שעועית מסייעת בהשמדת תאים סרטניים. צריכת שעועית חיונית להורדת לחץ דם. בשנים האחרונות מתרבים המחקרים המצביעים על קטניות כתורמות לאריכות ימים, ויש אפילו המגדירים אותם כמזון "אנטי-אייג'ינג", בעיקר בשל העובדה שהרבה מהאוכלוסיות של בני מאה פלוס חיים באזורים שצורכים הרבה קטניות. למשל, מחקר שעקב אחר בני 70 ומעלה הראה ירידה של שבעה עד שמונה אחוזים בתמותה בקרב אנשים שצרכו 20 גרם קטניות ביום, בהשוואה לקבוצות שצרכו מזונות אחרים. ע"פ הרפואה הסינית שעועית לבנה היא מזון המחזק את היין בגוף ומזון המקרר את הגוף שעועית לבנה חשובה במיוחד לחיזוק הכבד והריאות בשעועית הלבנה יש הכי מעט שומן (למרות שכל הקטניות דלות בשומן) והכי הרבה אשלגן,
קטניות, שעועית בובס
שעועית בובס
השעועית היא קטניה העשירה בחלבון ובסידן. שעועית בנוסף עשירה בסיבים
תזונתיים התורמים להורדת רמות כולסטרול ואיזון הסוכר בדם. רמה מרשימה של מגנזיום, שמרפה את שרירי כלי הדם ומאפשר לשפר את הזרימה שלהם. הרבה פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, שנספגות לאט ויוצרות רמה גבוהה של שובע. אכילת שעועית תורמת למניעת מחלות לב אכילת שעועית מסייעת בהשמדת תאים סרטניים. צריכת שעועית חיונית להורדת לחץ דם. בשנים האחרונות מתרבים המחקרים המצביעים על קטניות כתורמות לאריכות ימים, ויש אפילו המגדירים אותם כמזון "אנטי-אייג'ינג", בעיקר בשל העובדה שהרבה מהאוכלוסיות של בני מאה פלוס חיים באזורים שצורכים הרבה קטניות. למשל, מחקר שעקב אחר בני 70 ומעלה הראה ירידה של שבעה עד שמונה אחוזים בתמותה בקרב אנשים שצרכו 20 גרם קטניות ביום, בהשוואה לקבוצות שצרכו מזונות אחרים. ע"פ הרפואה הסינית שעועית לבנה היא מזון המחזק את היין בגוף ומזון המקרר את הגוף שעועית לבנה חשובה במיוחד לחיזוק הכבד והריאות בשעועית הלבנה יש הכי מעט שומן (למרות שכל הקטניות דלות בשומן) והכי הרבה אשלגן,
קטניות, קמח כוסמין
קמח כוסמין
כוסמין הוא אחד ממיני החיטה, ונחשב לדגן העתיק ביותר המוכר לאדם
כוסמין עשיר בחלבון (כמו חיטה), במינרלים ובוויטמינים מקבוצה B. יש בו גם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים.כוסמין מומלץ כמקור לפחמימות בזכות ערכיו התזונתיים גבוהים וערכו הגליקמי נמוךאך הוא אינו מתאים לחולי צליאק
קטניות, מיקס קטניות למרק
מיקס קטניות למרק
מתכון למרק

אין לראות בכל המתפרסם באתר כהוראות לטיפול עצמי, ו/או כאבחון, ו/או כהמלצה לטיפול כזה או אחר או לנטילת חומר כזה או אחר.
רח' הגרניט 1, אזור התעשייה מצפה ספיר, צור יגאל / כוכב יאיר , טלפון 09-7499006
סולימה חנות הטעמים שלי, מבחר עשיר גדול ומשובח של תבלינים טריים,חלבות במגוון טעמים,פירות יבשים,אגוזים,פיצוחים,קטניות,יין מיקבי בוטיק,שמן אבוקדו,שמן זרעי ענבים,שמן זית,קפה,רטבים ממרחים ותמציות,סוגים שונים של פסטות,עוגיות,חטיפי אנרגיה,אריזות שי, גרנולה,כלים וסלסילות